Tandheelkunde

Gebitsproblemen bij het paard komen regelmatig voor. Heeft uw paard een van de onder genoemde symptomen? Dan is het wellicht tijd voor een gebitsinspectie.

  • Proppen maken of moeilijk kauwen
  • Voedsel ophopen in de wangen
  • Vezelige mest
  • Rijtechnische problemen
  • Vermageren

Een gebitscontrole wordt bij ons standaard met een mondsperder uitgevoerd. Op deze veilige manier kan het gehele gebit aan een grondige inspectie onderworpen worden.
Tijdens deze inspectie wordt er gelet op allerlei gebitsproblemen. Veel voorkomende voorbeelden zijn emaillepunten, haken of tandsteen. Deze problemen kunnen direct en bij u thuis opgelost worden. Wij beschikken over een mobiele set waarmee paarden zowel met de hand als elektrisch behandeld kunnen worden. Indien nodig zal de gebitsbehandeling onder sedatie plaatsvinden. Dit alles zal volledig in overleg met u plaatsvinden.

Ook gecompliceerde gebitsproblemen zoals diastasen of kieswortelontsteking kunnen door ons gediagnosticeerd en behandeld worden. Indien nodig kan hierbij gebruik gemaakt worden van beeldvormende diagnostiek in de vorm van röntgen opnames of de CT scan.
Mogelijk heeft uw eigen dierenarts uw paard naar Visdonk doorverwezen voor een specialistische behandeling.

Steeds meer mensen besteden aandacht aan het gebit van hun paard. Een positieve ontwikkeling, voorkomen is immers beter dan genezen. Door het gebit van uw paard jaarlijks te laten controleren en onderhouden kunnen veel problemen voorkomen worden.
Handig is bijvoorbeeld om een gebitsinspectie te combineren met de jaarlijkse vaccinatie.