Lasertherapie

Lasertherapie is een behandelingsmethode waarbij weefsels behandeld worden met laserlicht. Dit is licht met een heel specifieke golflengte. De lichtdeeltjes van de laser worden opgenomen door de cellen, die vervolgens de energie gebruiken voor het op gang brengen van het weefselherstel. De doorbloeding en hiermee de aanvoer van zuurstof en afweercellen neemt toe. Weefselvocht wordt beter afgevoerd wat de eventueel aanwezige zwelling vermindert. De kwaliteit en elasticiteit van herstellend weefsel neemt toe. Verder onderdrukt het de ontstekingsreactie. Dit geheel heeft een positief effect op het genezingsproces.

Met laserlicht kunnen zowel acute als chronische letsels worden behandeld. Op dit moment zetten we de therapie veelvuldig in bij chronische herniaklachten, gewrichtsartrose, spier- en gewrichtsproblemen, peesletsel, huidaandoeningen en oorontstekingen. De zwelling na bepaalde operatiewonden neemt duidelijk af, waardoor het genezingsproces wordt versneld.

Lasertherapie doet geen pijn en wordt heel goed geaccepteerd. De behandelingen gebeuren poliklinisch en duren gemiddeld 5 tot 10 minuten. In de meeste gevallen wordt de therapie gestart met een frequentie van twee à drie keer per week, waarna deze frequentie wordt afgebouwd. In onze kliniek worden vooral honden en paarden behandeld met lasertherapie, maar ook katten en andere diersoorten kunnen met laserlicht worden behandeld.