PAARDENPRAKTIJK VISDONK

Onze paardenpraktijk behandelt paarden uit de directe omgeving op locatie  (thuis, stal of manege) of op de kliniek. Op de kliniek zijn meer mogelijkheden voor onderzoek en behandeling maar dit is niet altijd nodig. Röntgenologie, luchtweg- en maagscopie, echografie, ECG, kreupelheidsonderzoeken, uitgebreid laboratoriumonderzoek behoren onder andere tot de mogelijkheden. Medio 2015 worden daar ook (staande en liggende CT-scan en scintigrafie voor paarden  aan toegevoegd. Dierenhospitaal Visdonk beschikt over een goed geoutilleerde operatiekamer en opnamemogelijkheden voor paarden. Geplande, maar ook spoedeisende operaties, kunnen op deze manier onder ideale omstandigheden worden uitgevoerd. Onder andere voeren we uit: OCD operaties, koliekoperaties, fracturen, wonden, keeloperaties en tand en kies operaties.

Omdat we beschikken over specialisten (chirurgie, interne en oogheelkunde) en een erkende keuringsdierenarts is het uitvoeren van (verzekerings) second opinions, PROK keuringen en andere stamboek onderzoeken mogelijk. We beschikken over een mobiel digitaal röntgenapparaat waardoor we röntgenologische onderzoeken op locatie kunnen verrichten.

Ook voor gynaecologie en drachtbegeleiding zijn uw merries bij onze paardenartsen in goede handen.

Naast paarden uit ons eigen bestand worden ook paarden aangeboden van andere klinieken omdat we de faciliteiten en kennis hebben voor de optimale zorg voor eerste- en tweede lijns diergeneeskunde. Uw eigen dierenarts wordt op de hoogte gebracht van de onderzoeken en behandeling en waar mogelijk wordt hij/zij bij de behandeling betrokken.

ONDERZOEK

Voor specialistische diagnostiek en behandeling kunnen patiënten 7 dagen per week, 24 uur per dag aangeboden worden. Dierenhospitaal Visdonk beschikt over ruime opname capaciteiten voor paarden.

Lees meer

BEHANDELINGEN & SPECIALISATIES

De kliniek houdt zich in belangrijke mate bezig met het uitvoeren van allerlei soorten operaties bij het paard. Alvorens tot het opereren over te gaan, dient een onderzoek plaats te vinden, alvorens een goed operatieplan op te stellen.

Lees meer

KEURING

Dierenhospitaal Visdonk heeft ruime ervaring met het verrichten van aan- en verkoopkeuringen van paarden. Daarnaast is het ook mogelijk om PROK keuringen te verrichten.

Lees meer

Dierenhospitaal Visdonk beschikt over uitstekende faciliteiten op het moment dat het paard voor aanvullend onderzoek of behandeling langer moet blijven. Sinds juni 2011 hebben wij onze kliniek uitgebreid met 18 ruime paardenboxen in een moderne, ruime en lichte stal. Sinds de oprichting van de huidige kliniek in 1991 hebben wij ruime ervaring in de behandeling en verzorging van paarden in onze kliniek. We hebben een 24 uurs monitoring voor de intensive care patiënten, dit bestaat uit aanwezigheid van de dienstdoende dierenarts en camera bewaking. Deze manier van ‘monitoring’ is van groot belang voor bijvoorbeeld paarden met koliek, ernstig zieke paarden of hoogdrachtige merries.

Wij zijn u graag van dienst, want uw paard is ‘ons’ paard.
Wij streven naar ALLE ZORG VOOR ELK PAARD!